Parellada (Diari de Verema VII)

September 20, 2018

Ara si que això va tocant al final. Entrem la penúltima varietat d'aquest 2018 que és la Parellada. Igual que el Xarel·lo, servirà per fer el Brut Nature Subirat (Macabeu, Xarel·lo, Parellada i Subirat Parent). Aquesta varietat era la que més dubtes ens generava ja que durant l'any la climatologia l'ha afectat més del que voldriem, sobretot en els últims mesos, però hem observat que la vinya vella fa bona feina, ha aguantat tot el que li ha passat.

A dins del celler estem molt contents del most que n'ha resultat, en boca bóníssim i de color esplèndid. Ara ens caldrà fer una feina acurada per mantenir la qualitat que hem aconseguit amb la premsada, tot un repte que lluitarem per aconseguir.

Hem aprofitat per provar la resta de vins, alguns encara en most, altres en fermentació i altres ja quasi apunt de denominar-los vins al 100% i, senyores i senyors, sembla que tenim un molt bon any dins dels dipòsits. Anirem pas a pas, sense còrrer més del que correspon, però els vins seran uns molt bons vins!

Ahora sí que la vendímia va tocando a su fin. Entramos la penúltima variedad de este 2018 que es la Parellada. Al igual que el Xarel·lo, servirá para hacer el Brut Nature Subirat (Macabeo, Xarel·lo, Parellada y Subirat Parent). Esta variedad era la que más dudas nos generaba ya que durante el año la climatología le ha afectado más de lo que quisiéramos, sobre todo en los últimos meses, pero hemos observado que los viñedos con muchos años hace buen trabajo, aguantan todo lo que les pasa.
En la bodega estamos muy contentos del mosto que ha resultado, en boca buenísimo y de color espléndido. Nos corresponde a nosotros hacer un trabajo cuidadoso para mantener la calidad que hemos conseguido con la prensa, todo un reto que vamos a luchar por conseguir.
Hemos aprovechado para probar el resto de vinos, algunos aún en mosto, otros en plena fermentación y otros ya casi a punto de denominarlos vinos al 100% y, señoras y señores, parece que tenemos un muy buen año dentro de los depósitos. Iremos paso a paso, sin correr más de lo que corresponde, pero ¡los vinos serán unos muy buenos

 

!

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes

September 30, 2019

September 19, 2019