La Primavera

April 9, 2018

 

Fa setmanes que hem començat la primavera i ja en comencem a notar l'expressió a la vinya  mentre hi caminem. Després de la poda només ens queda esperar a la primera llàgrima en els sarments podats per certificar que un nou cicle viníciola ha començat. En el nostre cas, com sempre, el Chardonnay és el primer que es pronuncia seguit de cada una de les varietats.

Tot seguit, els primers brots que acabaran sent les primeres fulles. A partir d'aquí ens trobarem immersos a la recta final cap a la floració, el verolat i la maduració del raïm que estarà llest per la verema. Però per aquest punt, encara queda força.

De moment, ens conformem amb el creixement sà i fort de cada un dels ceps. 

Hace ya semanas que empezó la primavera y ello se nota al pasear por el viñedo. Después de la poda, estamos a la espera de la primera lágrima para poder certificar que un nuevo ciclo vinícola ha empezado. En nuestro caso, como siempre, el Chardonnay es el primero en pronunciarse seguido de cada una de las variedades.

A continuación, aparecerán los primeros brotes que darán lugar a las hojas. Desde este punto, ya encararemos la recta final hacia la floración, el envero y la maduración de la uva para poder vendimiarla en el momento óptimo. Aunque, para ello, aún queda algunos meses.

De momento, nos conformamos con una buen crecimiento de las cepas. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes

September 30, 2019

September 19, 2019