Els vins: Fred i Filtratge

February 10, 2018

Quan s’apropen les dates d’embotellar cal enllestir els vins per deixar-los apunt per posar en ampolla i treure al mercat. En el nostre cas, com és el de molts cellers, fem dues actuacions al vi prèvia a l’embotellatge.

La primera d’elles és passar el vi pel fred de tal manera que totes les impureses s’acumulin i es diferenciïn del producte final. Per tant, volem precipitar tot allò que, si ho trobéssim a l’ampolla no ens agradaria. És tant el fred que es genera qu

 

e s’acumula gel als dipòsits que, de tant en tant, s’esclafen contra el terra.

En aquest punt és quan comença la segona actuació que és el filtratge per aconseguir amb major seguretat la separació del vi i de les petites impureses que puguin haver-hi. Es tracta de moure el vi entre dipòsits passant per un filtratge. Aquest procés ajuda a evitar el pas d’impureses i, a més a més, com es passa una gran quantitat de vi a gran pressió, deixa en els filtres uns colors molt bonics. Una petita obra d’art.

En los días previos al embotellado se debe finalizar los vinos para tenerlos en el punto deseado antes de ponerlos en botella y sacarlos al mercado. En nuestro caso, como es el de muchas bodegas, se divide en dos procesos.

El primero de ellos es pasar el vino por el frío de tal forma que las pequeñas impurezas que queden se agrupen y se separen del producto. En este proceso se precipitan todo aquello no deseado y, tanto es el frío que se aplica que se acumula hielo en los depósitos.

En segundo lugar, para rematar el proceso, se filtran los vinos para asegurar la separación de las impurezas. Se trata de mover los vinos entre depósitos a través de un filtro que, al tener tanta presión y cantidad de vino, nos deja los filtros con unos colores muy bonitos. Una pequeña obra de arte. 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes

September 30, 2019

September 19, 2019