Diari de verema - Part I (Agost)

September 8, 2017

 

Des de ben petits, agost ha estat sinònim de la verema.

Per ser més curosos, diríem de l’inici de la verema ja que, passada la Festa Major de Puigpelat, tothom es preparava per la verema que començava amb el Chardonnay com a varietat més avançada. En els últims anys s’ha anat avançant i just per la Festa Major (15 d’agost) ja es solia començar amb el Chardonnay però aquest any tot ha anat molt més ràpid.

 

Passada la primera setmana d’agost ja van entrar els primers quilos de raïm i s’han anat succeint setmana darrera setmana. A dia d’avui ja tenim, pràcticament, tota la verema dins del celler amb el Chardonnay, Macabeu, Subirat Parent, Vinyater i l’Ull de llebre.

Per aquest setembre esperem trobar el moment més adient per collir el Xarel·lo, la Parellada i el Merlot. I, un cop estigui tot només caldrà donar temps al raïm per tal d’obtenir una bona vinificació.

 

La verema de 2017 ha estat baixa en volum i això tindrà un efecte en la producció del vi, no es podran treure tantes ampolles com es voldrien però sí que és cert que seran de millor qualitat. En aquest sentit, aquesta collita ha der un pas endavant respecte el nostre primer any i per això volem fer alguns canvis respecte l’any passat.

 

Incorporem el Chardonnay, el Xarel·lo i la Parellada que ens ajudaran a donar força al Vi Blanc i a un Vi Escumós. També, ens aventurem a treballar amb el Vinyater per fer-ne un Vi Escumós monovarietal. Alhora, mantindrem l’Identitas i el Promesa amb la mateixa estructura que estant tenint molt bona acollida.Un molt bon agost que esperem que millori el setembre.

 

En la propera entrada, més informació de com ens estan anat les coses.

 

 

 

Desde bien pequeños, agosto es sinónimo de vendimia.

El inicio de la vendimia siempre ha sido los días siguientes de la Fiesta Mayor de Puigpelat (15 de agosto) en la que todos se preparaban para vendimiar el Chardonnay, la variedad más avanzada. En los últimos años ya se ha trabajado en el campo los días previos o durante la Fiesta Mayor pero esta vez, aún se ha adelantado más.

 

Pasada la primera semana de agosto ya entraron los primero kilos de uva, hecho que se ha repetido en las siguientes semanas. A día de hoy tenemos, prácticamente, toda la vendimia en la bodega con el Chardonnay, Macabeo, Subirat Parent, Vinyater y Tempranillo. Para septiembre, esperaremos el momento más óptimo para recolectar el Xarel·lo, la Parellada y el Merlot. A partir de ahí, hay que dar rienda suelta a la uva para su vinificación.

 

La vendimia de 2017 ha sido muy baja en volumen y eso afectará a la producción del vino, pues no saldrán tantas botellas como desearíamos aunque sí tendrán una mejor calidad. En este sentido, esta vendimia pretende ser un paso adelante en relación al año anterior al que haremos algunos cambios.

 

Incorporamos Chardonnay, Xarel·lo y la Parellada para dar fuerza al vino blanco y el vino escumoso. También, empezamos una aventura con el Vinyater para hacer un vino escumoso monovarietal. Asimismo, mantendremos el Identitas y el Promesa con la misma estructura ya que han tenido muy buena acogida.Un buen agosto que esperamos mejore este septiembre.

 

En la próxima entrada, más información de como es nuestro día a día en la bodega. 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Entradas destacadas

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Entradas recientes

September 30, 2019

September 19, 2019